Mail
Legutóbbi bejegyzések

Let’ do it Romania ! 2018

Let’s do it, Romania! Let’s do it, Egri! – Országos Takarítási Nap szombaton szeptember 15.én

Ne kapjanak a háziasszonyok se a szívükhöz, se a porrongy után. Az országos projekt nem a hálószoba sarkában levő pókháló eltakarítását vette célba, hanem az ország minden zegzugát „díszítő” szeméthalmok eltüntetését.

Mindezt önként és dalolva, egyetlen nap alatt. A tréfás felvezető ne tévesszen meg senkit, mert egy nagyon komoly, az egész országot átfogó akcióról van szó. A Let’s do it, Romania! kettő az egyben: elnevezés és felhívás. Nem csak a mozgalom neve, de egyben felhívás is a szeptember 15-re tervezett, országos, minden eddiginél nagyobb szemétgyűjtési projekthez való csatlakozásra. A mozgalom célja: önkéntesek segítségével egy nap alatt megtisztítani az országot a szeméttől.
Az EcoAssist Egyesület által észtországi mintára márciusban útjára indított kezdeményezés hazánkban minden idők eddigi legnagyobb közösségi projektje. A Let’s Do It, Romania! mozgalom ügyét Környezetvédelmi és Erdőügyi Minisztérium, az Oktatásügyi Minisztérium, több ezer önkéntes, önkormányzatok, tanfelügyelőségek és különböző cégek is felkarolta.
A projekt megvalósítása több lépcsős, egyik kulcsfontosságú szakasza pedig a településeken kívül eső területeken levő illegális szemétlerakók, úgynevezett gócpontok feltérképezése.

Ha valaki kedvet kapott volna egy kis önkéntes takarításra, akkor találkozzunk szombaton reggel 9.00 órakor az egri polgármesteri hivatal előtt .

Minden érdeklődőt szeretettel várunk !