Mail
Legutóbbi bejegyzések

Kartingpálya

1015999425148341img
Északnyugat-Románia egyetlen kartingpályája található Batiz és Gombáspuszta a 19-es számú országút mentén. Egyelőre bérkartingra és edzésekre remek lehetőséget nyújt a közepesen gyors aszfaltcsík, de további, kisebb befektetések után rangos versenyt is lehet ide hozni.
860 méter hosszú a pálya, a szélessége 4,5–7 méter között váltakozik. Ez azt jelenti, hogy viszonylag szűk pálya, amely versenyhelyzetben érdekes szituációkat hozhat létre.
A gombáspusztai aszfaltcsík egyébként az északnyugat-romániai régió egyetlen épített kartingpályája. A legközelebbi helyszín Aradon van és ez további előnyt jelenthet a szatmári helyszínnek, hogy bekerüljön az országos versenynaptárba.
Szatmár megyében több tucat karting-pilóta van. Nagykárolyban és Szatmárnémetiben is vannak klubok, akik az országos és iskolai bajnokságokon vesznek részt és pilótáik érmes helyeket érnek el. Most már a legjobb edzési feltételek is teljesültek.
Természetesen bárki csatlakozhat ezekhez a csapatokhoz. De aki csak hobbiként szeretne körözni a pályán, azt is megteheti. Huszonöt karting áll a bérlők rendelkezésére, habár jelenleg még egy kicsit magasnak tűnhet az autónkénti 35 lejes, tíz percre érvényes bérleti díj. Aki saját versenygéppel érkezik, az egy napra 70 lejért bérelheti a pályát. Keddtől vasárnapig 10–19 óra között tart nyitva a pálya. Egy próbát minden képen megér, hiszen páratlan élményben lehet részük mindazoknak, akik eddig csak kívülről szemlélték az autóversenyeket.
https://www.youtube.com/watch?v=A4UtzNOtkwg
[huge_it_maps id=”1″]
[facebook-page href=”https://www.facebook.com/Karting-Ciuperceni-Satu-Mare-1015999425148341/?fref=ts” width=”700″ height=”400″ tabs=”timeline, events, messages” show_cta=”true” small_header=”false” align=”left” hide_cover=”false” show_facepile=”false”]